Home > No Sound > Opensuse Headphones Not Working

Opensuse Headphones Not Working

Contents

I have sound on laptop speakers but not on my headphones. FAQ Forum Quick Links Unanswered Posts New Posts View Forum Leaders FAQ Contact an Admin Forum Community Forum Council FC Agenda Forum Governance Forum Staff Ubuntu Forums Code of Conduct Forum User contributions on this site are licensed under the Creative Commons Attribution Share Alike 4.0 International License. After rebooting, you may need to remove and reinsert the headphone plug to get it to work. have a peek at this web-site

Press F3 to show playback levels. If you last attempted to configure your sound with "alsaconf" (on openSUSE-11.1 or earlier), its possible there will be no line at all like that, in which case you will need No speaker option. Due to the very large number of audio cards on the market, sometimes YaST may not able to configure the card automatically, and hence manual configuration is necessary. https://en.opensuse.org/SDB:Audio_troubleshooting

Opensuse No Sound

Appearing only when compiled with $CONFIG_SND_DEBUG=y auto auto-config reading BIOS (default) ALC260 ====== fujitsu Fujitsu S7020 acer Acer TravelMate will Will laptops (PB V7900) replacer Replacer 672V favorit100 Maxdata Favorit 100XS So for example (to use the toshiba model option) add the line to the file: options snd-hda-intel model=toshiba Save the file, and restart your alsa driver, by typing in a konsole/xterm, Why have you added position_fix=1 in your /etc/modprobe.d/sound file ? The second one (tsalsa) will prompt for root password.

and others. You can choose to leave any other devices un-configured, or you can configure them too in case you ever intend to use them. Latest Development Release Get the latest development release of openSUSE. Opensuse Restart Pulseaudio I'm not sure which information would help to solve it...

In addition, custom installation instructions can also be found on the alsa web site. Now go to the "Restarting the sound server" section below. As stated, sound card configuration is fine with headphones so it is an output/config issue from what I can tell. In KDE typically "kmix" is the mixer, and in gnome typically "alsamixer" is the mixer.

The BT sound devices do not create /dev/ entries on their own. Opensuse 13.2 No Sound Happily using Linux since 1998 Share & Enjoy Reply With Quote 09-May-2009,04:50 #4 kujirasan View Profile View Forum Posts View Blog Entries View Articles Student Penguin Join Date Jul 2008 Posts Puppet-like fantasy characters. Thanks for the help offering.

Opensuse Leap No Sound

The BT headset wants to avoid the interruption by buffering the sound thus causing the delay. get redirected here Open a terminal like konsole and login as root. Opensuse No Sound iscsi Windows Server hyper-v cluster Insert newline before each line matching a pattern unless the previous line is already empty Coworker throwing cigarettes out of a car, I criticized it and Opensuse Pulseaudio Hence once you get your sound working, you should remove this "cutting edge" multimedia repository (while still keeping the installed rpms).

Most digital electronic devices (at least today) are build upon a central unit, that manages other components. http://gnumatic.com/no-sound/opensuse-sound-not-working.html Perhaps just getting a set of speakers to plug into the headphone jack would be the easiest and most immediate "fix", although that's just a workaround to a real problem. Does anyone know how I can get all three outputs to work? Ubuntu Ubuntu Insights Planet Ubuntu Activity Page Please read before SSO login Advanced Search Forum The Ubuntu Forum Community Ubuntu Official Flavours Support Multimedia Software [SOLVED] Headphones work-no internal speaker sound? Opensuse Configure Sound Card

Reboot. Normally all of hardware features are implemented, this may vary from one manufacturer to another and different card models as well. The following directions are based on openSUSE 11.2, but are probably the same for any earlier versions too; First, start up YAST and open up the "Sound" module in the "Hardware" http://gnumatic.com/no-sound/opensuse-11-4-microphone-not-working.html I have warranty on this laptop and called for assistance (thinking it's hardware problems), but no one has replied back on that.

Note one may still not have sound, and one may wish to modify their /etc/modprobe.d/sound file per the recommendations of the alsa page, or one may wish to try and edit Opensuse 13.1 No Sound The sound works through the speakers but nothing happens when I plug the headphones in. .......... Select YES.

F4 selects capture levels [or use ] Use the left/right arrow keys to select and up/down arrow keys to change levels.

You should use speaker channel to control the volume. With one exception: xdm lacks PolicyKit support as of Xorg 7.4. Any suggestions? Opensuse Bluetooth Headset I was able to fix it by adding the following at /etc/modprobe.d/alsa-base.conf options snd-hda-intel model=laptop-dig Very Nice!

Did the Gang of Four really thoroughly explore "Pattern Space"? Any assistance is appreciated! Another to try: options snd-hda-intel model=hp enable_msi=1 This one also (only one at a time please): options snd-hda-intel model=mbp3 TBABillMay 2nd, 2010, 04:27 PMI have 1 audio out headphone jack, 1 http://gnumatic.com/no-sound/opensuse-11-4-sound-not-working.html For my Dell Vostro laptop this worked : options snd-hda-intel model=generic Ni-elMay 7th, 2012, 03:52 AMThis list and your "options snd-hda-intel model= ", is what worked on Sony VGC-JS90S: Model name

Tango Icons Tango Desktop Project. Do NOT try this on openSUSE-11.2. After reboot, I get sound out of the internal speakers for the first time ever in Ubuntu, and the usb headphones still work, but now there's no sound out of the Downloads Latest Stable Release Get the latest stable release of openSUSE.

Is it possible to put it back to automatic? There may be further updates in alsa-1.0.16. That is, if one installs a custom kernel or updates to a factory KDE version (as opposed to remaining with the nominal KDE version), or applies a manufacturer-provided sound driver, there this sort of update via a custom compile of alsa from tarball is typically not for new users.

NiejMay 9th, 2010, 07:56 AMHi, I was experiencing the same problem on a Sony Vaio VPCF11 with intel sound card.